Kick-off uke 35 med grafikk kurs

grafikk kurs Marianne Karlsen

For å bli litt bedre kjent før semesteret begynner for fullt, arrangerer vi KICK-OFF her på skolen med grafikk kurs v/Marianne Karlsen.

Kurset finner sted UKE 35 (24.-28.august) på skolen, man-fre – og vil vare i 4 timer hver dag, kl. 10.00 – 14.00.

24.08. mandag

Introduksjon og kort innføring i grafikk og muligheter det kan gi. Ta med skisser og former du har fra skissebok, skaff deg en bok til denne uke dersom du ikke har.

Jobbe med monotypi, farger, form og tegning.

Materialer: elevene tar med egen skissebok, blyanter mm.

Plexiplater og sverte

25.08 tirsdag

Monotypi: studentene skal jobbe med monotypi, tegne på plexiplate A3 stensiler, en introduksjon og forståelse av grafikk. Jobbe videre med sjablonger- silketrykk, klippe/skjære ut i kontaktpapir og trykkes med silketrykkrammen. Studentene kan evt lage et stort bildene sammen ved å trykke på samme papir.

Materialer: Bokpapp 1mm, kraftpapir, papir på rull og A2 KEM tegnepapir.

Trykksverte og valser, tapetkniv og sakser.

Silketrykkramme, en rakel og selvklebende kontaktpapir.

26.08 onsdag

Tresnitt/Linosnitt elevene lager et stort bilde sammen til stort motiv. Plate fra Maxbo.

Materialer: Kryssfinerplate furu 4x2440x1220 vi har plater fra kick-off 2019.

Kniver/jern, trykksverte og valser, hvit kraftpapir, arbeidsplater til små linoplater.

27.08 torsdag

Radering på plexiplater. Studentene kan trykke sammen i lange remser, eller på arbeidene fra tidligere i uka, evt sette sammen flere teknikker denne dagen.

Materialer: En plexiplater i str A4/A3 pr elev, koldnål, trykksverte, 150g Hah papir

28.08 fredag

Collagraph , ta med materialer som div papirstrukturer, former fra hjemmet, som kan brukes til å lage plater.

Trykke platene også gjerne sammen med raderingspaltene.

Gjennomgang av arbeidsuke med miniutstilling.

Velkommen til skoleåret 20/21

Hei alle sammen og velkommen til skoleåret 20/21.

DTK jobber kontinuerlig for å gi den beste kunstutdannelsen, så selv i vanskelige tider med korona pandemi, vil vi gjøre vårt beste for å gi en utdanning med maksimal sikkerhet og innhold. I løpet av nest uke vil vi sende deg informasjon om hvordan vi planlegger vårt neste semester med regler for å minimere smitte og maksimere overføring av undervisningen.

Her er noen nyheter:

• Første skoledag 1.september: vi deler opp denne tirsdagen, med forskjellige tider for de forskjellige årene, slik at vi har mindre gruppe presentasjoner – Info kommer snart
  • Vi vil holde teori og workshoppresentasjoner utendørs
  • Alle presentasjoner som må gjøres innendørs vil bli gjort med små grupper maks.10 studenter og til forskjellige tider.
  • Vi vil fortsette med hybridsystem, dvs. atelier praksis og hjemmeundervisning,
  • Lærerene vil være tilgjengelig både elektronisk og fysisk.
  • Vi vil øke individuell undervisning, med evt. tidsavtaler
  • Workshops som bruker mobilitet av lærere fra våre samarbeidspartnere, høyskoler utenlands, blir kansellert foreløpig, pga av karentene krav ift. besøkende fra Portugal, Spania og England
  • Workshops / studietur til Portugal og England avlyses inntil videre – disse vil erstattes av spesielle oppgaver her i Norge
  • Vi vil utvide varigheten av workshoper fra 1 uke til 2 uker, slik at vi kan ha mindre grupper av studenter- semesterplan kommer snart
  • Vi vil ha grafikk hver mandag
  • Tekstildesign vil konsentreres over en sammenhengende periode på 2 uker, istedet  for 2. hver mandag.