Alt var bedre før

Utstilling DTK prosjektgalleri

Artist Statements

Jim Darbu

Jim Darbu (fødd 1981) er utdanna ved Kunsthøgskolen i Oslo, og arbeider med skulptur i keramikk og andre materiale. Arbeida hans er blant anna innkjøpt av Nasjonalmuseet, Bergen Kunstmuseum og Oslo kommune.

Vacation time

Når jeg var barn pleide familien ofte å dra på bilferie med campingvogn. Målet var å reise til sydligere strøk og vi endte ofte opp i Spania. Det ble mange seige timer i baksetet og bilturen fortonet seg ofte i en eim av sigarettrøyk og vinduet på gløtt. Når jeg ikke var kvalm pleide jeg å få tiden til å gå med å tegne. Etterhvert fant jeg ut at jeg også kunne feste tegningene i klem på toppen av vinduet. Min del av bilen ble da omgjort til et rullende galleri og mitt publikum var tilfeldige folk på bensinstasjoner. Jeg husker jeg syntes det var kult, men mest flaut når folk gikk bort for å se.

Til utstillingen har jeg prøvd å gjenskape dette minnet. Jeg stiller derfor ut en bildør med tegninger klistret til vinduet. Når jeg tenker på disse turene på slutten av 80-tallet er det med en viss nostalgi om at det liksom var bedre før. Man kunne dra på bilferie uten å bli ruinert, det var ikke så nøye med miljøet og jeg var fortsatt naiv i forhold til hvordan verden hang sammen.

Link: cv | instagram

Hello the Mushroom

Hello the Mushroom is a multidisciplinary urban artist from Lisbon, currently based in Oslo, by way of London. Their work can be found on the streets and in galleries in cities all over the world. They are also currently a guest teacher at DTK.
The work features mostly a personal exploration of subjects such as life, death, and cultural expectations towards women, often in a humorous way.

“Home is Where the Heart is”
Where is home? Is it where you are born or where you feel like you belong? “Home is Where the Heart is” installation is an exploration of the idea of home and looking back to a place where the artist felt like they most belonged: England. From the years spent in “small town England” (Grantham) to living in “The Big Smoke” (London), from good and bad experiences, everything is part of a recollection of a time that can never be brought back, yet is still very much alive in their memory.

Link: instagram

Lars Kjemphol

Lars Kjemphol er en norsk Antikunstner-bosatt i Oslo.

“Jeg brenner kunst for å holde varmen i T-skjorta.”

Uten tittel

“Alt var bedre før”
Før var alt bedre.
Alt bedre var før.
Var alt bedre før?
Bedre før alt var.

Link: cv | instagram | nettsiden

Ole Fredrik Hvidsten

Jeg er dum og Naiv.

Din fremtid, mine minner

En så forferdelig kjedelig ting for andre å høre om, som at man har og snakker om sine barn, er slik jeg ser det umulig. Et av de største takrasene i livet, som knuser et tidligere liv, men også skaper andre perspektiver for sitt eget bruk av livet og fremtiden.
Disse verkene er basert på tegneark er spart på opp gjennom en periode på 4 år der min datter og jeg har tegnet sammen. Dette er hennes utvikling og progresjon. I lyset av dette ser jeg tilbake på mine minner fra barndommen. Det at alt var bedre før er en hårete påstand som ikke holder mål, men at mine gode minner underbygger dette er en sannhet.
Kombinasjonen av barns fremtid og voksnes fortid fascinerer meg. Der man selv tenker at løpet er kjørt, har løpet nettopp startet for den andre. Men er dette riktig? Løpet kan like gjerne vært kjørt for barnet og kjørt for meg.

Link: cv | instagram | nettsiden

Nils Martin Erichsen

«WorldPeas»
Ved inngangen til corona tok jeg meg i å savne gamledager samtidig synes jeg dette var bakstreversk.
Corona var egentlig en fin tid for meg, masse arbeidsro/ lite klemming, derfor bestemte meg for å lage et kunstverk som beskriver disse følelsene.

Resultatet ble et bilde i steingodsleire og porselen med porselensmaling, satt sammen av fire deler.Sort-hvitt tegningene romantiserer fortida i form av en gitarhelt, drømmen om California, studietiden på gamle kunst og håndverkskolen og det ukompliserte livet når man bare kunne dasse rundt med skateboardet sitt hele dagen.
I midten har jeg malt et kvasi-åndelig motiv, en slags hånd/neonfugl/ansikt flankert av erter- smilefjes for å gjøre narr av hele konseptet.

Link: cv | instagram | nettsiden
Les mer om Prosjektgalleri

Adresse

Vi holder til i hyggelig lokaler i Fornebu

Forneburingen 11
1360 Fornebu
Tlf: (+47) 67537877
Mobil: (+47) 91604852

Kontakt oss