Ofte stilte spørsmål

Er skolen et fulltidsstudium?

På DTK kan du velge mellom Heltidsstudiet (2 år) eller Deltidsstudiet (4 år). Vi har også Kveldskole. Velg det som passer best for deg.

Hva kan man gjøre med utdanningen fra DTK?

Utdanningen er yrkesrettet, og kan tas i bruk direkte i arbeidslivet. Tidligere studen- ter viser gode resultater som selvstendige kunstnere, i arbeid med kunstformidling, undervisning og kunstterapi blant annet. 

Gir utdanningen studiepoeng?

Hvert studieår gir 60 studiepoeng. Fullført toårig fagskolestudium ved DTK gir 120 studiepoeng og generell studiekompetanse: Høyere fagskolegrad i Visuelle Kunstfag. 

Kan man kalle seg kunstner etter å ha gått på DTK?

Ja. Fagskoleutdanningen fra DTK gir Høyere fagskolegrad i Visuelle Kunstfag, en kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæring.  

Hvordan er timeplanen på DTK?

Undervisning på Heltids- studiet foregår på skolen 10.00 til 15.00. I tillegg har studentene tilgang til egne atelieer på skolen, hvor de kan jobbe 24/7.

Hvor jobber studentene?

Studentene får egen atelierplass i skolens lokaler som de kan bruke gjennom hele studieløpet, både i skoletiden og på fritiden.

Hvor mye koster det å gå på DTK?

Pris per semester er 17.500,- på heltidsstudiet, 15.000,- på deltidsstudiet og 8.250,- på kveldsskolen. 

Får studentene støtte fra lånekassen?

Ja. DTK er godkjent for studiestøtte fra Statens Lånekasse, både heltidsstudiet (2år) og deltid. 

Hva slags vurdering bruker dere?

Studentene blir kontinuerlig vurdert og evaluert med hensyn til deltagelse i undervisningen, kreativitet, utførelse, og evne til samarbeid.

Samarbeidspartner

DTK deltar som partner i et kunst-/miljøprogram i regi av EU.

Dette stipendprogrammet vil involvere våre studenter og tidligere studenter, og hjelpe dem med å etablere kontakt og utvikle fremtidig arbeid innenfor dette viktige feltet.

Skolen arrangerer jevnlig studieturer både i Norge og utlandet.

Sjekk det ut 

Meld deg på vårt nyhetsbrev